DRAGS COL·LABORADORIS

Marcus Massalami

Actor, performer i músic professional, resident a Madrid. En les seves actuacions de Drag  s’hi poden  trobar diverses formes d’expressió, com ara monòlegs, lip syng, performances i música en directe, amb el seu violí electrònic; tot envoltat sempre amb un alt caràcter reivindicatiu, feminista i LGTBIQ+, convertint-se així en un dels màxims referents del Drag King a Espanya.

 

El gener de 2022 va treure la seva primera cançó i videoclip “Pluma Bollera“, que parla sobre la llibertat i l’empoderament de la comunitat lèsbica, i al mateix temps dona visibilitat a la comunitat Drag King, la qual ha estat molt infravalorada dins del moviment LGTBIQ+. Per a Marcus Massalami, «el Drag és art, reivindicació (feminista, bollera, queer, LGTB), llibertat i diversió. Una manera sana d’expressió a través de l’humor, la performance i la música».

@kingmassalami

KEN POLLET

Fotografia:  Eli Penya / @eli.penya

Ken Pollet, va néixer a Torre del Mar, Màlaga, però actualment viu i centra la seva activitat a Barcelona. És un artista Drag, filòsof i com ell s’autodenomina: activista i terrorista del gènere i del desig. És impulsor del moviment Drag King a Barcelona, convertint-se així en un dels màxims referents de Drag King dins de tot l’Estat Espanyol. El 2019 crea Queer That, una boyband Drag King, amb l’objectiu de promoure una escena que en aquell moment no existia, i avui dia continua impulsant l’escena amb el projecte KINGS, drag king antirace, una plataforma escènica per visibilitzar i mobilitzar l’art Drag King a Barcelona.

Per a Ken Pollet, la finalitat d’aquest art no és imitar la masculinitat de manera realista, sinó parodiar-la, per així, desconstruir-la i aconseguir que sigui una experiència alliberadora. Amb tot això, cerca constantment oferir espais segurs per a impartir tallers, xerrades, festes i debats per a totes aquelles persones amb identitats dissidents, i on poder potenciar, explorar i alliberar la ploma marimacho.

@kenpolletofficial

Hapi Hapi King

Fotografia: Yeizel Ferreiro

Fundador del Col·lectiu Drag King España, periodista cultural i organitzador d’esdeveniments queer, resident a Madrid. El seu treball se centra a combinar l’art Drag amb diferents disciplines artístiques i barrejar-lo amb l’educació no formal, aconseguint així portar el drag king a altres espais menys convencionals i apropar-lo a diferents sectors de la societat.

 

L’any 2019, va fundar el Col·lectiu Drag King España, una plataforma que vol trencar, per mitjà de l’art, amb els cànons de gènere binari establerts per la societat. El Col·lectiu dona visibilitat i dinamitza l’escena drag king nacional, amb la finalitat de teixir xarxes artístiques, crear comunitat i generar espais d’experimentació i debat segurs, mitjançant xerrades i tallers principalment.

 

Per a Hapi Hapi, l’art Drag King no busca reproduir ni perpetuar la hipermasculinitat tòxica, sinó que aquesta disciplina serveix per a explorar, reinventar i poder habitar la masculinitat sense cap mena de violència, tenint com a centre el feminisme, la comèdia i les noves masculinitats.

@hapihapiking

@colectivodragking

Morfina Drag

Morfina Drag

Fotografia: @sergyproducciones

Hyper Queen resident en Madrid. Ha participat en diferents concursos de Drag Queens, com la ShantaY, la japan weekend i gal·la reina Drag, entre d’altres. El seu treball està basat en la sàtira i els lip syngs. Morfina, és una de les màximes defensores que tothom pot endinsar-se dins d’aquest moviment artístic, el seu lema “Women can do Drag“, es va fer viral, l’any passat. Morfina expressa a les seves xarxes: “Per cada vegada que m’han dit que no podia fer Drag per ser una dona. Per cada vegada que m’ho he cregut. Perquè hi ha gent que no compren que el Drag és per a totis“.

@morfina.drag

Kara Mel

Kara Mel

Performer, entusiasta del maquillatge i actriu amateur Drag resident a Barcelona. A la vegada també està involucrat en el món activista a través dels intercanvis culturals juvenils i amb Colectivo MosaiQ està preparant la nova edició de #Dragtivism, on joves de tot Europa es reuneixen per a aprendre sobre activisme, història LGTBIQ+ i Drag.

Kara Mel expressa: El Drag va néixer a partir d’una necessitat d’explorar la feminitat, que havia reprimit durant l’adolescència. Això em va permetre redescobrir i conèixer la meva identitat de gènere, les meves inquietuds artístiques, i reunir la confiança per a pujar-me’n a un escenari i explotar el dramatisme i la passió que tinc dins.

@hereiskara

Colectivo Drag King españa

@dragkingesp

Colectivo Drag King España

@colectivodragking

@colectivodragking

ALTRES DRAG KINGS ESPANYA

Capitano Barbaconyo

@nico_elsker

ALTRES DRAG KINGS arreu del mÓn

Landon Cider

@landoncider

Mo B Dick

@mrmobick