Companyia

Parking Shakespeare

Parking Shakespeare és una companyia que cada estiu ofereix un Shakespeare a l’aire lliure i gratuït. Creada el 2009 amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics, es tracta d’una proposta que no requereix d’escenografia, ni d’equipaments de so i llums i que tot el protagonisme recau en el text i en els actors.

El bon funcionament i l’entesa de la companyia ha fet que amplï l’activitat i fes un pas endavant amb Parking d’Hivern. El projecte ofereix teatre amb entrada gratuïta més enllà de l’estiu, presentant obres d’altres autors. De manera que Parking Shakespeare creix i es fa gran. De l’estiu a l’hivern. De la calor al fred. De la comèdia al drama. D’un autor clàssic a un de contemporani. Sempre seguint amb la nostra filosofia: les ganes d’apropar la cultura a tothom.

Durant aquests 6 anys, la companyia ha creat 9 espectacles: “L’Amansiment de la fúria” (2009. Dirigit per Pep Garcia-Pascual), “La Comèdia dels errors” (2010. Dirigit per Miquel Àngel Ripeu), “El somni d’una nit d’estiu” (2011. Dirigit per Joan Maria Segura), “Treballs d’amor perduts” (2012. Dirigit per Marilia Samper), “Nit de reis” (2013. Dirigit per Iban Beltran), “Pell de Mercuri” (2013. Dirigit per Antònio Calvo), “Woyzeck” (2013. Dirigit per Marc Rosich), “Molt soroll per res” (2014. Dirigit per Israel Solà) i “Eduard II” (2014. Dirigit per Roberto Romei).

El mes d’abril de 2012, la companyia va ser convidada al Festival Sonnet Sunday que organitzà el prestigiós teatre Shakespeare’s Globe de Londres en representació de la llengua catalana. El director artístic de Parking Shakespeare, Pep Garcia-Pascual, va pronunciar a l’escenari sonets del dramaturg anglès, amb traducció de Salvador Oliva, per primer cop en català al Shakespeare’s Globe de Londres. El projecte, va tenir la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i el suport de Catalan Arts.

Per aquest estiu 2016, la companyia ja està preparant el seu nou Shakespeare sota la direcció de Marc Rosich, concretament “Les Alegres Casades de Windsor”.

L’obra es podrà veure del 14 al 31 de juliol al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona, cada tarda a les 19h, excepte els dimecres que no hi haurà funció.

 

 • Òscar Bosch

  actor

  Òscar Bosch

  actor

  Llicenciat en Art Dramàtic en l’especialitat d’Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona, amb beca Erasmus per al Rose Bruford College de Londres, i graduat en Tècnica Meisner amb Javier Galitó-Cava i Raechel Adler. Completa la seva formació en interpretació, cant i dansa en diferents escoles com Col•legi de Teatre, Escola Memory, Martha Graham School…, Entre les seves feines destaca Romeu i Julieta (dirigida per Dugald Bruce-Lockhart), i Rojo y Negro amb Periféricos Peregrinos. Amb Quasi (Maine) va ser nominat a Millor Actor a la XV Mostra de Teatre de BCN. És membre fundador de la companyia Parking Shakespeare, participant en tots els muntatges d’estiu, i excepte en una, també en les edicions de Parking d’Hivern. Membre fundador també de la cia. Dei Furbi sota la direcció de Gemma Beltrán, amb qui ha estrenat els sis primers espectacles de la cia. (Amb Asufre es van endur el 1r premi al XIV Certamen de Directoras de Escena de España i amb Homes de Shakespeare van quedar 3rs a la XIII edició.)

  A televisió ha intervingut a Polseres vermelles, KMM, La Riera i El Cor de la Ciutat (TV3) i a Pets&Pets (K33), entre d’altres sèries, i al cinema l’hem vist a El Perfume i a Chueca Town. Té experiència docent en interpretació i com a director de càsting.
  És membre de l’AADPC y fundador de la Plataforma d’actrius i actors L’Específica.
  www.oscarbosch.com

  Ha format part de totes les produccions de Parking Shakespeare.

 • Mireia Cirera

  actriu

  Mireia Cirera

  actriu

  Es va llicenciar en art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona i ara és actriu, directora i professora de teatre. Sobre els escenaris ha estat dirigida per Joan Maria Segura als espectacles Ciutat i Sóc una bruixa. Ha participat a Blood Weedings, la versió anglesa de Bodas de sangre que la Companyia Annexe Theatre ha portat de gira per Escòcia i Irlanda sota la direcció de Paula Mcgee. Ha format part de la companyia Gog i Magog, i ha portat a escena com a directora el monòleg Rom amb Vodka, que es va veure al teatre Artenbrut de Barcelona. És membre de Parking Shakespeare i ha participat a tots els muntatges d’estiu estrenats.

 • Ester Cort

  actriu

  Ester Cort

  actriu

  Llicenciada com a actriu a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de text. Ha fet cursos de formació amb Coralina Colom, Salvador Oliva, Javier Daulte, Marc Fonts i Pawel Rouba entre d’altres. Becada per l’Institut del Teatre per a participar en un curs internacional sobre la commedia dell’arte a San Miniato amb Enrico Bonavera i Adriano Iurisevic. És cofundadora de la Cia de commedia dell’arte Dei Furbi i ha participat en els seus tres primers espectacles: Scherzo, Divertimento! i Tocata i fuga, de la Cia Viuda de Iguana e Hijos on ha participat en El Projecte Alfa i Els Malvats de Biel Perelló i dirigides per Jordi Frades. També ha participat a Gata sobre teulada de zinc calenta de T. Williams dirigida per Àlex Rigola, a The End, escrita i dirigida per Àlex Rigola, a La parella és… de Josep Pere Peyró dirigida pel mateix Peyró. A la televisió ha participat a El cor de la ciutatLa Riera, Nàufrags, Porca Misèria, Sabies que ..? (TVC). Ha participat en la telemovie Pulso. Jugar a matar, (Tele5 i Fausto Produccions) i ha protagonitzat diferents curts. Ha estudiat piano al Conservatori de Música de Reus.

  Amb Parking Shakespeare ha participat a L’Amansiment de la fúria,  El somni d’una nit d’estiu, Treball d’amor perduts, Pell de Mercuri, Nit de reis, Woyzeck, Molt soroll per res i Les alegres casades de Windsor.

 • Adrià Díaz

  actor

  Adrià Díaz

  actor

  Llicenciat en Interpretació, opció text, a l’Institut del Teatre de Barcelona: Amb la Companyia teatral Parking Shakespeare participa en les obres, La comèdia dels errors, El somni d’una nit d’estiu, Treballs d’amor perduts, Pell de Mercuri, Nit de Reis, Woyzeck, Molt soroll per res, Eduard II i Al vostre gust. Amb la Companyia de teatre La Gata Borda participa en els espectacles de commedia dell’arte: M’agraden les fruites del bosc i M’agraden les fruites tropicals. Ambdues obres han estat representades arreu del territori català i al festival internacional de Teatre de Avelino (Itàlia). Amb la companyia teatral Àdalids participa amb el muntatge de Villasolterone, representada en diverses poblacions dels Països Catalans, incloent el Festival Festus de Torelló i el Festival COS de Reus. També participa en l’obra Kyla (Fredor) representada al Versus Teatre durant 3 mesos amb la qual guanya el Premi Revelació de la crítica 2014 . Treballa en la lectura dramatitzada La Retirada al Teatre Lliure de Gràcia a la tardor del 2014. Al Setembre de 2015 participa en l’obra Truco als meus germans a la Nau Ivanow. I al Gener del 2016 estrena l’obra Maria Rosa al Teatre Nacional de Catalunya. Té experiència en el món audiovisual participant en diversos llargmetratges i curtmetratges, en el que destaca el curt Interior. Família dirigit per Esteve Soler, presentat en festivals de prestigi com el de Cannes, Sitges i Clemont entre molts d’altres i preseleccionat als Goya 2015. En TV ha treballat a La Riera de TV3.

  Amb Parking Shakespeare ha participat a La comèdia dels errors, El somni d’una nit d’estiu, Treballs d’amor perduts, Pell de Mercuri, Nit de Reis, Woyzeck, Molt soroll per res, Eduard II, Al vostre gust i Les alegres casades de Windsor.

 • José Pedro García Balada

  actor

  José Pedro García Balada

  actor

  José Pedro García Balada neix a Sant Carles de la Ràpita, Tarragona. Es llicencia en Filologia Hispànica on forma part del grup de teatre de la universitat a càrrec del director i pedagog Ricerd Boluda (“Res a Pehuajó” de J. Cortazar o “Savage Love” de T. Stoppard entre d’altres) Tot seguit es llicencia en Art Dramàtic -interpretació- a l’Institut del Teatre de Barcelona. És aquí on treballa amb directors com J.M. Mestres, M. Puyo o P.Anton Gómez. També es forma en tècnica de cant amb D. Aldea, M. Carrero, X. Torres o M. Cobos i dansa amb A. Aguelles, A. Guerra, M. Colomer o Carles Sales entre d’altres. Rep la beca de Sant Miniato –Itàlia- que otorga l’Institut del Teatre per estudiar amb J. Sanchis Sinisterra.

  Forma part de la cia. Carles Santos “El Compositor, la cantant, el cuiner i la pecadora” (TNC), Els Comediants “Les 1001 nits” o La Cubana “Cómeme el coco, negro”. També treballa amb directors com J. Prat i Coll “La festa” (Temporada Alta), C. Smuchtz “Nòmades” (Festival Teatre Sitges), P. Pla “Cyrano de Bergerac”, L. Barba “Pedra de Tartera”(TNC), «Interiors» de C. Milla o «Sherlock Holmes» de R: Reguant. Forma part de la cia. Pàrking Shakespeare on participa en totes les produccions. En televisió treballa per TV3 presentant el programa pel canal 33 “Escena”, o en les series “L’un per l’altre”, “Majoria Absoluta”, “la Riera” o «Com si fos Ahir» i per TV1 a “Águila Roja” o «Cuéntame». En cinema intervé en pel·licules com “L’estació de l’Oblit” de Cristian Molina, “El silenci abans de Bach” de P. Portabella o «Súper López» de J. Ruiz Caldera. Ha cursat el Doctorat en Arts Escèniques (UAB) defenent la tesina «La importància del dramaturg en el procès d’assajos d’Animalario».

 • Pep Garcia-Pascual

  actor

  Pep Garcia-Pascual

  actor

  Actor, director i productor, a més de ser el director artístic de la companyia Parking Shakespeare, i d’haver participat com a actor a tots els projectes de la companyia. Va ser el director i productor de L’Amansiment de la Fúria, primer projecte de la companyia així com de l’espectacle El Pau i la Maria en Concert. Es va diplomar en interpretació a l’Estudi Nancy Tuñón i va completar els seus estudis a la Gaiety School of Acting de Dublín. Al teatre ha participat a The Comedy of errors de W. Shakespeare, dirigida per Kristian Marken; La Tanca de Josep-Pere Peyró; Rom and Vodka de Conor McPherson, amb direcció de Mireia Cirera i Pep Talk escrita per Alberto Ramos i dirigida per Iban Beltran, que es va estrenar a Dublín al Juny del 2013 i va participar al New York Fringe Festival 2013. Al cinema, ha actuat als llargmetratges La mujer del anarquista de P. Sher i M. Noëlle, i Romasanta de Paco Plaza, a més de participar a La propera pell d’Isaki Lacuesta i Project Lazarus de Mateo Gil, pendents d’estrena. Ha dirigit i protagonitzat els curtmetratges La Paperera, Curso de alemán i The Bench. i el videoclip Petit Buda de Projecte Bu. Actualment col·labora amb el programa de radio Què t’hi jugues de SER Catalunya amb la secció “L’esport és cultura” i abans, havia estat col·laborador del programa de ràdio El Món a RAC1. També ha fet d’ajudant de direcció de Pep Pla a Cyrano de Bergerac i a Kvetch (neures).

 • Carles Gilabert

  actor

  Carles Gilabert

  actor

  Després de llicenciar-se en Filologia Catalana, Gilabert s’ha format com a actor a l’Estudi Nancy Tuñón i ha fet cursos amb Victoria Szpunberg, Marc Martínez, Ang Gey Pin, Esteban Labari, Paco Zarzoso, Núria Candela… En teatre ha format part de muntatges com Maldita fortuna (dir. Paco Mir), El pes del plom (dir. Isis Martín i Aleix Fauró), Si existeix, encara no ho he trobat (dir. Marilia Samper), Paisaje sin casas (dir. Aleix Fauró), Julieta & Romeo (dir. Marc Martínez), Entre pocs i massa (dir. Jordi del Rio) i 4 bailes (dir. Enrique Jasanada); a televisió, a banda de ser el 8 de la campanya de publicitat 11811, ha participat a El cor de la ciutat (TVC), Los hombres de Paco (Antena 3) o Escenas de matrimonio (Tele 5); i al cine en pel·lícules com Lo mejor que le puede pasar a un cruasán (dir. Paco Mir), Mala uva (dir. Javier Domingo) i, recentment, al curt Behold the monkey (dir. Adam Whimpenny). A més, ha fet titelles i doma natural amb cavalls.

  Amb Parking Shakespeare ha participat a L’Amansiment de la fúria, La comèdia dels errors, Treballs d’amor perduts, Nit de reis, Woyzeck, Molt soroll per res, Eduard II, Al vostre gust i Les males persones.

 • Ariadna Matas

  actriu

  Ariadna Matas

  actriu

  Actriu, cantant i titellaire graduada a l’Estudi Nancy Tuñón, ha completat la formació amb Ferran Madico, Konrad Zschiedrich i Roger Bernat entre d’altres. En teatre ha fet temporada a Barcelona amb totes les produccions de Parking Shakespeare i a la Biblioteca de Catalunya amb “Temps Mort” de Joan Solana (Temporada Alta). És cofundadora de la companyia Tanaka Teatre, amb la qual és dramaturga, directora i actriu de diferents espectacles que han participat en festivals com La Mostra d’Igualada, el Festival de Teatre Al Carrer de Viladecans, el Festival Internacional de Titelles de Gavà, entre d’altres, i han fet gira per Catalunya i temporada al Teatre Poliorama, al Sant Andreu Teatrei properament al Teatre Romea (amb “La petita Capmany”). En audiovisual ha participat en la telemovie“La otraCiudad” dirigida per Sílvia Quer i en el curt “Diari de Càmera” de Francesc Font. En televisió ha estat actriu a la sèrie “Ell@s” d’Antena3;  presentadora a “3.0” de TV3; i titellaire a “Pol&Cia” de TV3. També ha actuat com a cantant en diferents grups de rock i bossa nova.

  Amb Parking Shakespeare ha participat a L’Amansiment de la fúria, La comèdia dels errors, El somni d’una nit d’estiu, Treball d’amor perduts, Pell de Mercuri, Nit de reis, Woyzeck, Molt soroll per res, Les alegres casades de Windsor, Els dos cavallers de Verona i Tot va bé si acaba bé.

 • Santi Monreal

  actor

  Santi Monreal

  actor

  S’ha format a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de text i a l’Escola de Teatre la Casona, Ha realitzat cursos amb Fernando Piernas, Cesc Gay, Carol Rosenfeld, Coralina Colom, Salvador Oliva, Peter Claught, Javier Daulte i Pawel Rouba entre d’altres.

  Professionalment ha treballat al Teatre Nacional de Catalunya amb Dissabte, diumenge i dilluns i Primera Plana a les ordres de Sergi Belbel i al Cafè de la marina dirigida per Rafel Duran; Amb Juan Carlos Martel a Atemptats contra la seva vida i Push Up 1-3, És Fundador de la Cia. Viuda de Iguana e Hijos on sota la direcció de Jordi Frades ha participat en els Malvats i al Projecte Alfa. És cofundador de la Companyia de commedia dell’arte Dei Furbi i ha participat en els seus tres primers espectacles: Scherzo, Divertimento! i Tocata i fuga.

  Ha fet cine (diario de una ninfomana, myway) televisió (el cor de la ciutat, La Señora, La Riera, El secreto de Puente Viejo), ràdio, doblatge i ha participat en diversos curts entre els quals destaquen Eròstrat i Buit.

  El 2018 va estrenar el monòleg Lear de Francesc Messeguer a Buenos Aires.

 • Ricard Sadurní

  actor

  Ricard Sadurní

  actor

  Llicenciat a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de text i al Col·legi del Teatre ha completat la seva formació amb workshops a Holanda i Regne Unit. Al cinema ha treballat amb Jaume Balagueró (Mientras Duermes) i Angelo Longoni (Caravaggio).  A televisió ha participat a El Crack (TVC), Gavilanes (A3), Cuéntame cómo pasó (TVE), 13 anys i un dia (TVC), Nàufrags (BTV), Porca Misèria, Pets and Pets, Majoria Absoluta, Plats Bruts, Club Súper3 (TVC). En teatre ha treballat amb Comediants, amb Avalot, en 9 edicions del Passatge Insòlit i en totes les edicions de Parking Shakespeare. Ha format parat de l’espectacle Inaugural Fira Tàrrega 2014, La Ira dels peixos amb Cia La Patriótico Interesante i Fira Tàrrega. És el responsable de Pelevin Produccions on fa direccions Artístiques i Producció. També ha treballat com a docent a ESADE i a La Central Escènica de Santa Coloma de Gramenet.

  Amb Parking Shakespeare ha participat a L’Amansiment de la fúria, La comèdia dels errors, El somni d’una nit d’estiu, Treball d’amor perduts, Nit de reis, Woyzeck, Molt soroll per res i Eduard II.

 • Aina Bujosa

  Producció i comunicació

  Aina Bujosa

  Producció i comunicació

  Llicenciada en Periodisme per la UAB i màster en Gestió Cultural per la UB, s’ha especialitzat en comunicació cultural i producció teatral. Ha treballat en diferents companyies i esdeveniments culturals tant en producció com en comunicació: Va encarregar-se de la producció i distribució dels espectacles de Zitzània Teatre (2014 – 2015); ha col·laborat amb l’equip de comunicació d’Atrium Viladecans (temporada 2012-2013) i al Festival Al Carrer (2014). És co-fundadora del Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre, és la productora de la companyia Teatre de l’Enjòlit i col·labora en la comunicació del Festival IF Barcelona. És la productora de Parking Shakespeare des de 2015.